Laddar... För att använda reseplaneraren behöver javascript vara aktiverat i din webbläsare.
 Söker efter resa...
 Söker efter hållplats...
Insatsbuss

Från 12 december kör vi insatsbussar mellan Uppsala – Tierp - Gävle och Skutskär

Insatslinjerna körs måndag - fredag med start 12 december. Det handlar om tre insatslinjer med totalt 24 turer måndag - fredag. Bussarna körs i huvudsak som direktlinjer mellan de större orterna, där alternativa förbindelser med annan UL-trafik saknas. Information om bussarna finns i reseplaneraren i UL-appen och på ul.se.

Läs mer om insatsbussarna
Trafik

Neddragningar i tågtrafiken Uppsala – Tierp

Mälartåg meddelar att det från 11 december 2022 blir neddragningar i tågtrafiken på sträckan Uppsala – Tierp.

Mer information om neddragningarna
Tidtabeller

Vintertider på bussar och tåg

Från 11 december gäller vintertidtabellen på UL:s bussar och Mälartåg. Nyheter och större förändringar som sker i samband med den nya tidtabellen kan du läsa om här:

Nyheter från 11 december
Information

Bättre buss i Bålsta

Bålsta växer och nu gör vi om busslinjerna i tätorten så att fler vill och kan resa med kollektivtrafiken. Vi har tagit fram ett förslag på nytt busslinjenät och hur hållplatser i Bålsta kan förändras och förbättras.

Läs mer om förslaget och se kartor
Information

Väderskydd byts ut

I våras startade nedmonteringen av de reklamfinansierade väderskydden i centrala Uppsala. Nu är arbetet igång med att sätta upp 39 st tillfälliga väderskydd. Här kan du se vilka hållplatser som berörs och tidplan för arbetet.

Väderskydd i centrala Uppsala
Enköping

Nytt linjenät i Enköping

Måndagen den 13 juni var det premiär för Enköpings nya stadsbusslinjenät, och de nya gröna stadsbussarna rullade in i staden. Hur linjenätet ser ut och fungerar kan du läsa om här.

Allt om linjenätet
Information

Ukrainskt pass eller ID-kort gäller som biljett / Ukrainian passport or ID = a valid ticket for all public transport services provided by UL

Från 18 mars 2022 gäller ukrainska pass och ID-kort som biljett i UL-trafiken.

You are welcome to use your Ukrainian passport or identity card as a valid ticket when travelling by public transport provided by UL.

Läs mer / read more
UL-appen

Skicka en biljett till en kompis

I UL-appen finns nu tjänsten ”Skicka biljett”. Enkelt för dig som vill skicka en biljett till en familjemedlem eller kompis. Den du skickar en biljett till måste ha UL-appen nedladdad i sin telefon, och ett registrerat konto med sitt telefonnummer för att ta emot biljetten. Sedan är det bara att resa!

Läs mer om skicka biljett
Diffusa händer på tangentbord
Kundtjänst

Chatta med UL Kundtjänst!

Nu kan du kontakta vår kundtjänst via chatt och få svar på frågor. Besök vår kundtjänstsida. När vi erbjuder servicen under vardagar finner du en gul/svart dialogruta med tre prickar i nedre höger hörn. Klicka där, så startar chatten.

Välkommen!

Illustration med en mobil, ett sjukhus och en regionbuss
24h-biljett i UL-appen

Bokat vårdbesök?

Har du ett bokat besök till vården i Uppsala län? Då reser du och en följeslagare gratis med våra bussar och tåg till och från besöket.

Så här gör du
Illustration av ett gult UL-kort
Förlustgaranti

Registrera ditt UL-kort för förlustgaranti

Skydda ditt UL-kort med förlustgaranti. Registrera ditt UL-kort så får du ett nytt om du skulle råka tappa bort det eller det går sönder.

Registrera UL-kort