Så här köper du biljett

Här hittar du information om hur du köper biljett för att resa med bussar och tåg inom vårt trafikområde. Det finns många olika sätt att betala din resa, och om ett betalsätt inte fungerar finns det flera alternativ. Vad passar bäst för dig? Du ansvarar själv för att alltid ha en giltig biljett när du reser. Välkommen ombord!
Illustration av en mobil med biljett i fönstret
ul-appen

Köp biljett direkt i mobilen

UL-appen är ett smart reseverktyg som hjälper dig både att hitta rätt och att köpa biljett. I appen kan du köpa enkelbiljetter, periodbiljetter och betala med betalkort eller Swish.

Allt om UL-appen
Hand med gult kort mot biljettläsare
UL-kortet

Skaffa UL-kortet

Laddat med rätt biljett kan du använda UL-kortet för att resa vart du vill i hela länet. Dessutom kan du registrera det för att få förlustgaranti och få tillbaka värdet om du skulle tappa bort kortet.

Så fungerar UL-kortet
Illustration på en stor biljettautomat
Biljettautomat

Köp biljett vid hållplatsen/perrongen

Våra biljettautomater hittar du vid alla större knutpunkter för kollektivtrafik. Här betalar du med betalkort eller UL-kortets reskassa.

Här finns automaterna
Illustration betalkort
betalkort Ombord

Betala när du kliver på

På nästan alla våra bussar kan du köpa biljett med betalkorten VISA eller Mastercard. Undantaget är den trafik vi har tillsammans med SL, till exempel linje 677 och SL-pendeln. Ingen biljettförsäljning ombord på Mälartåg.

Hur du betalar ombord
Viserar appbiljett mot läsare
Ombord

Biljettläsare för mobilbiljetter

Biljettläsare för dig som köpt mobilbiljett via UL-appen där du enkelt kan gå ombord och blippa din biljett med din mobiltelefon. De finns ombord på alla UL:s bussar.

Läs mer
Ombudsflagga med UL logotyp
försäljningsombud

Få personlig hjälp

Hos våra försäljningsombud kan du köpa de flesta av våra biljetter. Håll utkik efter UL:s logotyp.

Hitta ditt ombud