Så här köper du biljett

Här hittar du information om hur du köper biljett för att resa med våra bussar och tåg. Det finns många olika sätt att betala för din resa. Vad passar bäst för dig?
Viserar appbiljett mot läsare
Ombord

Biljettläsare för mobilbiljetter

Biljettläsare för dig som köpt mobilbiljett via UL-appen där du enkelt kan gå ombord och blippa din biljett med din mobiltelefon. De finns ombord på alla UL:s bussar.

Läs mer
Illustration av en mobil med biljett i fönstret
ul-appen

Köp biljett direkt i mobilen

UL-appen är ett smart reseverktyg som hjälper dig både att hitta rätt och att köpa biljett. I appen kan du köpa enkelbiljetter, 24h-biljetter, ladda reskassa och betala med betalkort.

Allt om UL-appen
Hand med gult kort mot biljettläsare
UL-kortet

Skaffa UL-kortet

Laddat med rätt biljett kan du använda UL-kortet för att resa vart du vill i hela länet. Dessutom kan du registrera det för att få förlustgaranti och få tillbaka värdet om du skulle tappa bort kortet.

Så fungerar UL-kortet
Illustration på en stor biljettautomat
Biljettautomat

Köp biljett vid hållplatsen/perrongen

Våra biljettautomater hittar du vid alla större knutpunkter för kollektivtrafik. Här betalar du med betalkort eller UL-kortets reskassa.

Här finns automaterna
Illustration betalkort
betalkort Ombord

Betala när du kliver på

På nästan alla våra bussar kan du köpa biljett med betalkorten VISA eller Mastercard till ombordpris. Undantaget är den trafik vi har tillsammans med SL, t ex linje 677 och SL-pendeln. Ingen biljettförsäljning ombord på Mälartåg.

Hur du betalar ombord
Illustration papperskalender med datum
Autogiro

Prenumerera på 30-dagarsbiljetter

Autogiro är smidigt. Du slipper att tänka på att förnya din biljett och kostnaden dras den 27e varje månad direkt från ditt bankkonto. Som bonus får du månad 11 och 12 utan kostnad.

Skaffa autogiro
Ombudsflagga med UL logotyp
försäljningsombud

Få personlig hjälp

Hos våra försäljningombud kan du köpa de flesta av våra biljetter. Håll utkik efter UL:s logotyp.

Hitta ditt ombud