Laddar... För att använda reseplaneraren behöver javascript vara aktiverat i din webbläsare.
 Söker efter resa...
 Söker efter hållplats...
Trafik

Från måndag 26 september kör vi insatstrafik till Västerås och Sala

Bussarna avgår med tre turer på morgonen och tre turer på eftermiddagen för att stötta sträckor där tågtrafiken inte kunnat leverera. Insatsbussarna beräknas köras till och med 10 december 2022.

Läs mer om insatstrafiken och se tidtabell
Trafikinformation

Störningar i UL-trafiken

Vi har fortsatt störningar i trafiken på grund av personalbrist hos våra trafikföretag. Läget är allvarligt och frågan har högsta prioritet hos oss. Vi arbetar intensivt tillsammans med våra trafikföretag för att återgå till en fungerande, stabil och trygg kollektivtrafik som alla ska kunna lita på. 

Mer information om störningarna
Enköping

Nytt linjenät i Enköping

Måndagen den 13 juni var det premiär för Enköpings nya stadsbusslinjenät, och de nya gröna stadsbussarna rullade in i staden. Hur linjenätet ser ut och fungerar kan du läsa om här.

Allt om linjenätet
Information

Väderskydd byts ut

I våras startade nedmonteringen av de reklamfinansierade väderskydden i centrala Uppsala. Nu är arbetet igång med att sätta upp 39 st tillfälliga väderskydd. Här kan du se vilka hållplatser som berörs och tidplan för arbetet.

Väderskydd i centrala Uppsala
Mälartåg

Upptåget blev Mälartåg

12 juni blev Upptåget Mälartåg. För dig som reser med oss på UL är skillnaden väldigt liten. Här listar vi frågor och svar kring vad som gäller.

Mer om Upptåget blir Mälartåg
UL-appen

Ny biljett för dig som reser då och då

Nu lanserar UL en ny appbiljett, för dig som gillar att resa – då och då. 10/30-biljetten ger dig 10 resdagar under en 30-dagarsperiod, du kan resa hur mycket du vill, i alla zoner. Smart för dig som kombinerar arbete hemma och på jobbet. Biljetten finns bara i UL-appen.

Läs mer om 10/30-biljetten här
Information

Ukrainskt pass eller ID-kort gäller som biljett / Ukrainian passport or ID = a valid ticket for all public transport services provided by UL

Från 18 mars 2022 gäller ukrainska pass och ID-kort som biljett i UL-trafiken.

You are welcome to use your Ukrainian passport or identity card as a valid ticket when travelling by public transport provided by UL.

Läs mer / read more
Information

Bättre buss i Bålsta

Hur vill du att busstrafiken ska se ut i Bålsta tätort? Just nu har du chans att vara med och påverka utformningen av ett nytt busslinjenät, så att det passar dig som lever, verkar, arbetar och studerar här.

Mer om buss i Bålsta
UL-appen

Skicka en biljett till en kompis

I UL-appen finns nu tjänsten ”Skicka biljett”. Enkelt för dig som vill skicka en biljett till en familjemedlem eller kompis. Den du skickar en biljett till måste ha UL-appen nedladdad i sin telefon, och ett registrerat konto med sitt telefonnummer för att ta emot biljetten. Sedan är det bara att resa!

Läs mer om skicka biljett
Diffusa händer på tangentbord
Kundtjänst

Chatta med UL Kundtjänst!

Nu kan du kontakta vår kundtjänst via chatt och få svar på frågor. Besök vår kundtjänstsida. När vi erbjuder servicen under vardagar finner du fliken "Chatt" till höger. Klicka där, så startar den.

Välkommen!

Illustration med en mobil, ett sjukhus och en regionbuss
24h-biljett i UL-appen

Bokat vårdbesök?

Har du ett bokat besök till vården i Uppsala län? Då reser du och en följeslagare gratis med våra bussar och tåg till och från besöket.

Så här gör du
Illustration av ett gult UL-kort
Förlustgaranti

Registrera ditt UL-kort för förlustgaranti

Skydda ditt UL-kort med förlustgaranti. Registrera ditt UL-kort så får du ett nytt om du skulle råka tappa bort det eller det går sönder.

Registrera UL-kort