Aktuellt

Nu skickas sommarlovsbiljetten ut till länets ungdomar

Med start denna vecka skickas brev med den kostnadsfria sommarlovsbiljett ut till alla barn och ungdomar mellan 7 och 19 år som är folkbokförda i Uppsala län. Biljetten gäller 1 juni – 31 augusti på alla UL:s bussar och tåg.

Sommarlovsbiljetten är en digital biljett som laddas ner i UL-appen, med hjälp av den personliga värdekod som finns i det brev som nu skickas ut. Du som inte kan ladda ner och använda biljetten digitalt, kan byta ut värdekoden mot ett UL-kort hos UL Center på resecentrum i Uppsala. Det kan göras till och med 31 maj, innan biljetten börjar gälla.

Alla brev ska vara utskickade senast den 20 maj. Har du inte fått något utskick den 21 maj är du välkommen att höra av dig till UL:s kundtjänst för att få hjälp. Länk till kundtjänst här

Ungdomar som är över 16 år får brevet direkt till sig, för yngre barn och ungdomar är det vårdnadshavaren som får brevet.

Barn och ungdomar som inte är folkbokförda i Uppsala län kan köpa en sommarlovsbiljett som gäller 1 juni - 31 augusti för 940 kronor. Läs mer som sommarlovsbiljetten här