SL-pendeln, länken mellan Uppsala och Stockholm

UL och SL har flera samarbeten med linjer över länsgränserna, både med buss och tåg. Flest åker med SL-pendeln när du ska till Arlanda för vidare färd med flyg, till Knivsta eller vidare i SL:s kollektivtrafik. SL-pendeln körs i halvtimmestrafik under dagar och kvällar.

Exempel på restider:

Uppsala – Arlanda 18 minuter 
Uppsala – Helenelund 41 minuter 
Uppsala – Stockholm Central 55 minuter
Uppsala – Älvsjö 1 timme och 7 minuter

Köpa biljett ombord?

Det finns ingen möjlighet att köpa biljett ombord på SL-pendeln då det inte finns ombordpersonal. Köp biljetten i automat eller i vår app innan du går ombord.

Vilken biljett gäller på SL-pendeln?

Mellan Uppsala och Arlanda gäller UL:s biljetter. För att resa söder om Arlanda behöver du en SL-biljett. Det finns kombinerade UL+SL-biljetter som du kan köpa.

Uppsala - Stockholm
För resor med SL-pendeln från Uppsala till Stockholm gäller våra kombinerade UL+SL-biljetter. Har du t.ex redan en UL 30-dagarsbiljett behöver du köpa till en SL-biljett. Exempelvis i SL:s app, automat eller på UL Center.  

Stockholm - Uppsala
För resor med SL-pendeln från Stockholm till Uppsala gäller våra kombinerade UL+SL-biljetter. Har du redan en SL-biljett behöver du köpa till en UL-biljett i UL eller SL:s app, eller i SL:s spärrar. 

Passageavgift på Arlanda C

För att kliva av på Arlanda C och komma in till terminalerna behöver du som har fyllt 18 år betala passageavgift. Du kan lösa den på Arlanda C vid passagen eller köpa en Arlandapassageavgift tåg i appen. Det finns även 30 och 90-dagarsbiljetter där Arlandapassageavgiften ingår.

Trafikföretag

SL-pendeln körs i samarbete med SJ.