SL-pendeln, länken mellan Uppsala och Stockholm

UL och SL har flera samarbeten med linjer över länsgränserna, både med buss och tåg. Flest åker med SL-pendeln när du ska till Arlanda för vidare färd med flyg, till Knivsta eller vidare i SL:s kollektivtrafik. SL-pendeln körs i halvtimmestrafik under dagar och kvällar.

Exempel på restider:

Uppsala – Arlanda 18 minuter 
Uppsala – Helenelund 41 minuter 
Uppsala – Stockholm Central 55 minuter
Uppsala – Älvsjö 1 timme och 7 minuter

Köpa biljett ombord?

Det finns ingen möjlighet att köpa biljett ombord på SL-pendeln då det inte finns ombordpersonal. Köp biljetten i automat eller i vår app innan du går ombord.

Vilken biljett gäller på SL-pendeln?

Mellan Uppsala och Arlanda gäller UL:s biljetter. För att resa söder om Arlanda behöver du en SL-biljett. Det finns både kombinerade biljetter och tilläggsbiljetter som du kan köpa till en biljett du redan har.

Uppsala - Stockholm
För resor med SL-pendeln från Uppsala till Stockholm gäller våra kombinerade UL/SL-biljetter. Har du t.ex redan en UL 30-dagars periodbiljett behöver du köpa en SL-biljett. Exempelvis i SL:s app, automat eller på UL Center.  

Stockholm - Uppsala
För resor med SL-pendeln från Stockholm till Uppsala gäller våra kombinerade UL/SL-biljetter. Har du redan en SL-biljett behöver du köpa en UL-biljett för zon 1+2+5 i UL och SL:s app eller i SL:s spärrar. 

Passageavgift på Arlanda C

För att kliva av på Arlanda C och komma in till terminalerna behöver du som har fyllt 18 år betala passageavgift. Det finns också biljetter där avgiften redan är inkluderad, så kallat Arlandatillägg. Det gör den till exempel alltid om du köper en enkelbiljett till just Arlanda C.

Trafikföretag

SL-pendeln körs i samarbete med MTR Nordic.