SL-pendeln, länken till Stockholm

UL och SL har flera samarbeten med linjer över länsgränserna, både med buss och tåg. Det största exemplet är SL-pendeln. Med SL-pendeln tar du dig till exempel från Uppsala till Arlanda på bara 18 minuter. Tåget stannar i Knivsta och på alla pendeltågstationer längs sträckan Uppsala – Stockholm C – Älvsjö.

SL-pendeln körs i halvtimmestrafik under dagar och kvällar och fortsätter ända till Södertälje.

Exempel på restider:

Uppsala – Arlanda 18 minuter 
Uppsala – Helenelund 41 minuter 
Uppsala – Stockholm Central 55 minuter
Uppsala – Älvsjö 1 timme och 7 minuter

Köpa biljett?

Det finns ingen möjlighet att köpa biljett ombord på SL-pendeln. När du reser Stockholm – Uppsala behöver du också tänka på att ha en biljett som går att aktivera i SL:s område, till exempel biljetter som du köper i UL-appen.  

Vilken biljett gäller på SL-pendeln?

Mellan Uppsala och Arlanda gäller UL:s biljetter. För att resa söder om Arlanda behöver du en SL-biljett. Det finns både kombinerade biljetter och tilläggsbiljetter som du kan köpa till en biljett du redan har.

Passageavgift på Arlanda C

För att kliva av på Arlanda C och komma in till terminalerna behöver du som har fyllt 18 år betala passageavgift. Det finns också biljetter där avgiften redan är inkluderad, så kallat Arlandatillägg. Det gör den till exempel alltid om du köper en enkelbiljett till just Arlanda C.

Trafikföretag

SL-pendeln körs i samarbete med MTR Nordic. 

Kombinerad UL/SL-biljett