Mälartåg

Mälartåg fakta

Frågor och svar om UL och Mälartåg

Vad betyder Mälartåg i praktiken för mig?
Från 12 december 2021 kan du åka sträckan Uppsala–Arlanda/Märsta med Mälartåg på din UL-biljett. Det betyder att du får fler avgångar att välja mellan, tidigare kunde du bara åka med SL-pendeln till Arlanda på UL-biljetten.

Kan jag bara åka sträckan Uppsala – Arlanda/Märsta med Mälartåg?
UL-biljetten gäller bara på den sträckan. Men du kan självklart lösa Mälartågsbiljett mellan Arlanda/Märsta och Stockholm och vidare ut i Mälardalen.

Hur många avgångar blir det med Mälartåg?
Det blir totalt 23 respektive 24 avgångar i vardera riktning med Mälartåg på vardagar på sträckan Stockholm–Uppsala. De flesta går via Knivsta och Arlanda en gång i timmen. I rusningstid på morgon och eftermiddag på vardagar tillkommer några avgångar som går via Knivsta och Märsta istället.

Stannar Mälartåg i Knivsta?
Ja, alla Mälartågs avgångar mellan Stockholm och Uppsala på vardagar stannar i Knivsta, utom en non-stopavgång.

Om jag åker på min UL-biljett, ingår passageavgift på Arlanda då?
Nej, den får du betala separat.

Fungerar min UL-biljett fortfarande på UL/SL-pendeln?
Ja, allt fungerar som tidigare på UL/SL-pendeln. Du kan alltså åka med din UL-biljett till Arlanda och du behöver en SL-biljett för vidare färd mot Stockholm.

Jag har ett Movingo-kort, fungerar det på UL?
Movingo-biljetten gäller lokalt i UL:s trafik. Så om du har en Movingobiljett där din valda avgångs- eller ankomstort ligger inom UL:s område kan du åka i hela UL:s trafik på den.

Hur och var blippar jag min biljett?
Precis som tidigare så gäller att du har en giltig biljett innan du kliver ombord.

Hur köper jag biljett för Mälartåg?
Om du ska åka med Mälartåg som längst till Arlanda/Märsta kan du köpa en UL-biljett som tidigare i UL-appen, i biljettmaskiner eller hos UL:s försäljningsombud. Vill du nyttja hela utbudet som Mälartåg erbjuder så köper du biljett hos något av de ombud som säljer Mälartågsbiljetter och Movingo.

Observera att UL ännu inte har ett ombud i Märsta som säljer UL-biljetter. Så åker du från Märsta mot Uppsala med Mälartåg behöver du köpa biljett via UL-appen.

Så här köper du biljett - UL

Movingo (movingobiljett.se)