Aktuellt

Välkommen in i värmen!

Den 29 september slopades restriktionerna i fas 4. För kollektivtrafiken betyder det att det inte längre finns några krav på att hålla avstånd eller bara resa om du måste. Men är du ännu inte vaccinerad rekommenderar Folkhälsomyndigheten att du fortsätter hålla avstånd. Vi ska alla fortsätta visa hänsyn, och inte resa med symptom som skulle kunna vara covid-19.

Du är också välkommen att kliva på genom framdörren igen, ett viktigt steg tillbaka till normal kollektivtrafik. Och vi öppnar återigen möjligheten att boka gruppresor och köpa företagsbiljetter.

Många har jobbat hemma under pandemin. Under tiden har vi på UL utvecklat och tagit fram flera nyheter som gör det enklare och bekvämare att resa med oss, på det sätt som passar dig. Och det kommer fler nyheter framöver.

Våra nyheter

I kampanjen ”Välkommen in i värmen” vill vi inte bara säga att vi saknat dig och hälsar dig hjärtligt välkommen tillbaka, vi vill även tipsa om bra saker och nyheter:

Yttre utrop på våra bussar
Syftet med yttre utrop är att öka tillgänglighet och trygghet för synskadade och andra kundgrupper som är i behov av talad information för att kunna lättare välja rätt buss vid hållplatsen. Yttre utrop aktiveras enbart mellan klockan 6.00 - 23.00 vid hållplatser som trafikeras av fler än en linje.

Läs mer om yttre utrop

Bra funktioner i UL-appen

Buss på karta - Se bussen innan den kommer
Se var din buss befinner sig på kartan i realtid och när den närmar sig din hållplats. Du ser bussarna både från ”Sök resa” eller ”Sök hållplats”.

Spara favoritbiljett
Spara biljetter som du ofta köper för snabbare och enklar köp. Använd stjärnan på ”Betala biljett” vyn för att spara biljetten. Du hittar biljetten sen under menyn ”Köp biljett”.

Spara favoritresa
Har du en resa som du gör ofta? Spara den som favorit så hittar du dem snabbt och lätt under menyn ”Favoriter”. Där ser du också den verkliga tiden för nästa avgång och om det skulle vara någon trafikstörning på just den resan.

Res fritt vid vårdbesök
Du som har ett bokat besök till vården i Uppsala län reser fritt med våra bussar och tåg. Du får en 24h-biljett i appen som gäller för dig och en följeslagare den dag ditt besök är bokat, inom UL:s trafikområde. Nyhet! Sjukresa gäller nu även för resor till och från tandläkarbesök (inte privata vårdgivare).

Läs med om sjukresa