Att resa med oss

Vad gäller ombord?

Barnvagnar
Barnvagn får tas med utan extra kostnad i mån av plats. Dörrmåtten på våra bussar varierar mellan 90 och 120 cm. Vi kan tyvärr inte garantera att större vagnar, t.ex. tvillingvagnar, kan tas med på alla bussar.

Barnvagnar ska placeras på avsedd plats och spännas fast och får inte blockera mittgången. Du måste stanna bredvid vagnen om barnet ligger/sitter i under färd.

Husdjur
Du får ta med två hundar utan extra kostnad. Vid resa med fler hundar betalas ungdomsavgift för övriga hundar. Samtliga hundar ska vara kopplade och placeras på bussens/tågets golv. Var snäll och visa hänsyn mot allergiker – välj den bakre delen av bussen/vagn avsedd för hund på tåget.

Bagage
Du får alltid ta med dig bagage som inte stör övriga passagerare.
Blockera inte sittplatser med väskor eller andra saker som du har med dig på bussen eller tåget.

Cykel på Stadsbussarna i Uppsala
Får inte medtas men barncykel utan kedja får tas med.

Cykel på Regionbussarna
Under perioden 1 april - 31 oktober får du ta med cykel på regionbussarna i mån av plats. Det finns plats för två cyklar på varje buss och de förvaras i ställ på utsidan. Cykeln får inte väga mer än 25kg. Tyvärr går det inte att ta med cykel på linje 801, 677, 774, 110, 111, 115 och våra expressbussar. Biljett för cykel köps med betalkort ombord för 27 kronor.

Cykel på Upptåget
På Upptåget får cykel tas med året runt i mån av plats, måndag–fredag före kl. 6.00 mellan kl. 9.00–15.00, efter kl. 18.00 samt lördag och söndag. Det finns plats för två cyklar mellan Uppsala-Sala, sex stycken mellan Uppsala-Gävle och dessa ska förvaras i avsett ställ. Ingen biljett för cykel ombord behövs.

Cykel på SL-pendeln
För pendeltågstrafiken med SL gäller SL:s regler för cykel ombord på hela sträckan till och från Uppsala. Cykel får medtas utan avgift men inte under rusningstrafik kl. 6.00–9.00 och 15.00–18.00. Cykel är dock ej tillåten till Arlanda C, Odenplan och Stockholm City.

Pulka/snowracer
Pulka och snowracer går bra att ta med. På regionbussar ska de läggas i bagageutrymmet.

Mopeder, motorcyklar, el-scooter och Segway
Ej tillåtet att ta med ombord.

Elsparkcykel
Det är tillåtet att ta ombord elsparkcyklar som är hopfällbara på fordon i UL-trafik. Detta gäller på stadsbuss, regionbuss och Upptåget. De tillåtna måtten är max 120 cm i hopvikt läge och vikten får max vara 15 kg.

Rullskridskor, skateboard och liknande
Du får inte ha på dig rullskridskor ombord på våra bussar och tåg. Kickboard eller andra typer av sparkcyklar får du ta med om de är hopfällda.

Mat ombord
Det är inte tillåtet att förtära mat och dryck med starka dofter. Visa hänsyn till dina medpassagerare och håll rent vid din plats.

Alkohol
Du får inte dricka alkohol ombord på våra bussar och tåg. Du kan även nekas att åka med om du är kraftigt berusad.

Elcigaretter
Det är inte tillåtet att röka elcigaretter ombord på våra bussar och tåg.

Rullstol och rullator

Hur stor får rullstolen och rullatorn vara?

Vilka mått gäller?