sommar2024

Restips för sommaren 2024

Tips på resmål med UL:s trafik!

Vy över Uppsala domkyrka
Hemester i Uppsala

Uppsala

Upplev Uppsala från sin bästa sida - upptäck historiska platser och magnifik arkitektur, eller aktivera dig med idrott och lek! Och det bästa? Bussen tar dig ända fram!

Restips Uppsala
Vy över Öregrund
Hemester i Öregrund

Öregrund

Sommarpärlan vid kusten. Öregrund är den enda staden på ostkusten där du kan se solen gå ner i havet. Köp med dig en lokaldelikatess och slå dig ner på klipporna och njut av den vackra utsikten över havet tills solen går ner. Från Öregrund kan du ta vägfärjan över till underbara Gräsö, Sveriges tionde största ö.

Restips Öregrund
Drömparken i Enköping
Hemester i Enköping

Enköping

I parkernas stad kan du vandra från park till park i doften av över 200 olika perennsorter eller följ spåren av människor i Enköping från 5 000 år tillbaka i tiden!

Restips Enköping
Vy över Gamla stan i Stockholm
Hemester i Stockholm

Stockholm

Huvudstaden har mycket att erbjuda för en härlig semester inte minst på sommaren. Ta tåget till Stockholm central och promenera till Stockholms historiska centrum - Gamla stan. Här kan du spendera en hel dag och strosa runt bland smala kullerstensgränder, byggnader, museer och sevärdheter.

Restips Stockholm
Konstverk i Boulognerskogen i Gävle
Hemester i Gävle

Gävle

Visste du att Gävle har en över 20 mil lång cykelbana? Förena nytta med nöje och upplev staden på cykel. Staden är främst känd för den berömda julbocken, men här finns det mer att uppleva som kultur, natur, sport och nöje för stora som små.

Restips Gävle

Tänk på att eventuellt inträde kan tillkomma och att vissa utflyktsmål endast tar emot bokade besök.