Sommar i sikte!

Äntligen är sommaren på väg, förhoppningsvis med mycket av sol och värme. Och förhoppningsvis med lite ledighet också. Har du några sommarplaner ännu? Om inte kan vi hjälpa dig. Vi har samlat ihop många härliga sommartips på den här sidan, och du når dem med vår kollektivtrafik. Res hållbart till länets pärlor och njut av bad, vandring, stad och natur. Eller bara en glass i solen.

Välkommen ombord!

Stadsbuss på sommarväg
Hemestra med UL

Restips för sommaren 2024

Res hållbart i sommar! Passa på att se dig om i vårt vackra län, med kollektivtrafiken är det enkelt. Hoppas du hittar nya, härliga resmål och favoritplatser bland våra tips.

Restips
Två personer som vandrar i skogen
Vandra i Uppland

Vandringssugen? Ta bussen till naturen

Runt om i Uppland finns underbara vandringsleder som är värda ett besök. Tillsammans med Upplandsstiftelsen har vi tagit fram vandringstips till din vandring.
Ta bussen till naturen och upplev Upplands vackra natur.

Vandringstips
En man som dyker från en brygga
Badplatser i Uppland

Vill du sola och bada idag? Vi tar dig dit!

Du kan lätt ta dig till badplatser i Uppland med våra bussar och tåg. Här har vi samlat massor av härliga badtips! Planera din resa i reseplaneraren på ul.se eller i UL-appen. 

Badplatser
Sommaraktiviteter

Uppsala Summer Zone

Prova på en ny aktivitet i sommar! Uppsala Summer Zone har idrotter och lekar för alla åldrar hela sommaren.

Aktiviteter
Barn 0-6 år

De minsta åker alltid gratis

Barn som ännu inte fyllt 7 år reser alltid gratis i sällskap med en betalande kund. Från 7 års ålder får barn resa ensamma med våra bussar och tåg. Barn som reser till och från skola med eget skolkort får så klart vara yngre än så.