För dig om betalar med autogiro

Autogiro avvecklas

Under 2024 kommer autogiro som betaltjänst att upphöra hos UL. För dig som har ett pågående autogiro kommer biljetten att fortsätta gälla som vanligt tills du säger upp den, dock längst till och med december 2024. Vi får därefter hänvisa dig till våra andra betalsätt, exempelvis UL-appen eller något av våra försäljningsombud.

Det enda du behöver göra är att se till att det finns pengar på kontot den 27:e varje månad. Överföringen noteras som en dragning och är lätt att kontrollera. 

UL-biljetten gäller för obegränsat antal resor inom UL:s trafikområde. Dessutom kan den användas av flera, men endast av en person åt gången. 

Bra att veta

Viktiga datum

15:e varje månad: Brytdatum för uppsägningar och ändringar.

27:e varje månad: Förutsatt att den 27:e inte infaller på en helgdag så görs det första försöket att dra pengar från ditt bankkonto. Därefter så följer tre ytterligare försök. Infaller den 27:e på en helgdag så görs försöket nästkommande vardag.

31 december 2024 upphör autogiro som betaltjänst hos UL. 

Hur fungerar det?

Res så mycket du vill

Din UL-biljett via autogiro gäller för obegränsat antal resor. Du behöver inte göra något annat än att blippa kortet.

Skulle du råka förlora kortet under tiden så behöver du inte oroa dig, du har automatiskt förlustgaranti. Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Betalningsfria månader

När det har gått tio månader sedan biljettens startdatum så har du två betalningsfria månader (gäller ej Pensionärsbiljetten). 

Vill du säga upp?

Om du vill säga upp autogirot så behöver vi få meddelande om detta. Se fliken "Ändra eller avsluta autogiro" längre upp på denna sida.