Så här köper du biljett

UL-appen

Vill du inte hålla reda på pappersbiljetter eller kort är vårt tips att ladda ner UL-appen. Appen är ett smart reseverktyg och utvecklas ständigt med nya funktioner, här beskriver vi de som används mest. Det bästa sättet att upptäcka appens fördelar är att ladda ner senaste versionen och testa själv. UL-appen är gratis och fungerar även med engelska inställt på din telefon.

Kolla vad UL-appen kan hjälpa till med:

Sök resa från din nuvarande plats.

Appen använder kartfunktionen i telefonen och ger automatiskt ett reseförslag från den plats du faktiskt befinner dig. Vill du välja en annan utgångspunkt för din resa går det så klart också bra. 

Köp din biljett direkt i appen.

I appen kan du för närvarande köpa enkelbiljetter, 24h-biljetter och 30-dagarsbiljetter. Du väljer själv om du vill lägga till ett betalkort och en personlig kod eller att betala med Swish.  

NYHET! 30-dagars i appen.

En av de senaste nyheterna är att du kan köpa och ha din 30-dagarsbiljett direkt i appen. Från i höst kommer du även att kunna blippa den ombord på bussen. Observera att du behöver välja något av alternativen kort eller app.

Köp den billigaste enkelbiljetten.

Genom att ladda din UL-app med reskassa är du garanterad det bästa priset på dina enkelbiljetter. Reskassan laddar du med jämna hundralappar och betalar med betalkort eller Swish. 

Få den ”verkliga” tiden.

När du söker en resa kan du oftast se exakt när den bussen eller tåget passerar din hållplats eller station. Har tiden ändrats t ex på grund av försening är tiden överstruken och den nya tiden visas.

Hitta din hållplats.

I sökresultatet ser du även eventuellt gångavstånd till din hållplats samt en karta för att göra det lättare att hitta. 

Få en notis om bussen eller tåget är sent.

Du kan välja att bevaka en linje under en speciell tid, till exempel linje 3 på vardagar mellan kl. 6 och 9. Riskerar bussen eller tåget att bli mer än 20 minuter sen får du en notis om det.

Spara dina favoritresor.

Har du en resa som du gör ofta? Spara den som favorit så kommer då åt den direkt på hemskärmen. Där ser du också den verkliga tiden för nästa avgång och om det skulle vara någon trafikstörning på just den resan.

Res fritt till vården.

Du som har ett bokat besök till vården i Uppsala län reser fritt med våra bussar och tåg. Knappa bara in ditt personnummer under ”Lös in värdekod” i menyn (tidigast dagen innan ditt besök) så får du en 24h-biljett.

ladda ner appen

Så hittar du UL-appen

Sök efter ”UL” i Appstore eller Googleplay. Vill du ha hjälp att komma igång med din UL-app är du välkommen att kontakta UL Kundtjänst, 0771 14 14 14.