Så här köper du biljett

UL-appen

Vill du inte hålla reda på pappersbiljetter eller kort är vårt tips att ladda ner UL-appen. Appen är ett smart reseverktyg och utvecklas ständigt med nya funktioner, här beskriver vi de som används mest. Det bästa sättet att upptäcka appens fördelar är att ladda ner senaste versionen och testa själv. UL-appen är gratis och fungerar även med engelska inställt på din telefon.

Kolla vad UL-appen kan hjälpa till med:

Illustration med kartnål bland hus

Sök resa från din nuvarande plats.

Appen använder kartfunktionen i telefonen och ger automatiskt ett reseförslag från den plats du faktiskt befinner dig. Vill du välja en annan utgångspunkt för din resa går det så klart också bra. 

Illustration för betalning i app med betalkort eller swish

Köp din biljett direkt i appen.

I appen kan du köpa enkelbiljetter, 24h/72h-biljetter, 7-dagars och 30-dagarsbiljetter. Du väljer själv om du vill lägga till ett betalkort eller betala med Swish.  

Mobil och datumlappar runt

30-dagars i appen.

Flera periodbiljetter i appen! Du kan köpa och ha din 7-dagars eller 30-dagarsbiljett direkt i appen. Observera att du behöver välja något av alternativen kort eller app.

Pappersbiljett och bild på regionbuss och Upptåg

Köp den billigaste enkelbiljetten.

Genom att ladda din UL-app med reskassa är du garanterad det bästa priset på dina biljetter. Reskassan laddar du med valfritt belopp från 50 kr och betalar med betalkort eller Swish. 

Digital klocka med en stadsbuss bredvid

Få den ”verkliga” tiden.

När du söker en resa kan du oftast se exakt när den bussen eller tåget passerar din hållplats eller station. Har tiden ändrats t ex på grund av försening är tiden överstruken och den nya tiden visas.

Illustration med hållplats och en röd pilmarkering

Hitta din hållplats.

I sökresultatet ser du även eventuellt gångavstånd till din hållplats samt en karta för att göra det lättare att hitta. 

Illustration med analog klocka, människor och en regionbuss

Få en notis om bussen eller tåget är sent.

Du kan välja att bevaka din favoritresa under en speciell tid, till exempel vardagar mellan kl. 6 och 9. Riskerar bussen eller tåget att bli mer än 20 minuter sen får du en notis om det.

Illustration över en stad med hjärtan

Spara dina favoritresor.

Har du en resa som du gör ofta? Spara den som favorit så hittar du dem under menyn "Favoriter". Där ser du också den verkliga tiden för nästa avgång och om det skulle vara någon trafikstörning på just den resan.

Illustration som visar en mobil, ett sjukhus och en regionbuss

Res fritt till vården.

Du som har ett bokat besök till vården i Uppsala län reser fritt med våra bussar och tåg. Knappa bara in ditt personnummer eller reservnummer under ”Sjukresa” i menyn Biljetter/Köp biljett/Övriga biljetter (tidigast dagen innan ditt besök) så får du en 24h-biljett.

Buss på karta

Se var din buss befinner sig på kartan i realtid och när den närmar sig din hållplats. Du ser bussarna både från "sök resa" eller "sök hållplats". 

Spara biljett

Spara biljetter som du ofta köper för snabbare och enklare köp. Använd stjärnan på "Betala biljett" vyn för att spara biljetten. Du hittar biljetten sen under menyn "Köp biljett".

ladda ner appen

Så hittar du UL-appen

Sök efter ”UL” i Appstore eller Googleplay. Vill du ha hjälp att komma igång med din UL-app är du välkommen att kontakta UL Kundtjänst, 0771 14 14 14.