Första steget mot nytt biljettsystem i UL-trafiken

Med början i mitten av november startar arbetet med att byta dagens biljettsystem för UL-trafiken. Övergången sker stegvis under de kommande åren och dagens UL-kort och biljetter kan användas parallellt.

I dagarna startar nedmonteringen av de särskilda kortläsare som finns i bussar som körs i UL-trafik. Samtidigt monteras fästen för en ny typ av läsare som kommer att läsa av mobilbiljetter. Det är första steget mot ett nytt biljettsystem för UL-trafiken. De nya läsarna monteras senare i samband med att de ska börja användas.

För att blippa sitt UL-kort ska resenären använda kortläsaren som finns i biljettmaskinen vid föraren. Många resenärer använder redan den kortläsaren men för andra blir det en mindre omställning.

Störst skillnad blir det för resenärer på linje 110, 111 och 115 som reser med reskassa på UL-kortet. De behöver vända sig till bussföraren för att köpa biljett i stället för att själv ange till vilken zon biljetten ska gälla. De som valt att ha reskassa i UL-appen berörs inte av den här förändringen.

För att vägleda resenärerna sätts dekaler upp som visar var biljettmaskinen vid föraren finns så att det blir enkelt att hitta var UL-kortet ska blippas.

Många har redan valt att ha 30-dagarsbiljetten i UL-appen i sin mobiltelefon i stället för på UL-kortet. När de nya biljettläsarna tas i drift kan mobilbiljetten läsas av i läsaren i stället för att den visas för bussföraren.

Ytterligare information:
Sture Jonsson, UL:s presschef, tel 018-611 19 08.