Serviceresor

Anropsstyrd trafik

Anropsstyrd trafik är när det finns en linje och en tidtidtabell, men vi kör bara när någon ringt och beställt avgången. Det går inte att beställa en gruppresa för anropstyrd trafik och antalet personer som kan resa samtidigt är begränsat.

Se respektive tidtabell för mer information om just din anropsstyrda linje och i reseplaneraren har dessa linjer en egen ikon.

Biljetter

Har du ett UL-kort med reskassa eller periodbiljett så visar du detta för föraren. Har du inget UL-kort eller biljett sen innan så kan du köpa biljett direkt av föraren med betalkort. Observera att biljetten då endast gäller till slutstationen på linjen.

Så här beställer du en avgång

1. Välj avgång i tidtabellen.

2. Ring 018-68 15 40 senast två eller tre timmar innan beroende på vilken linje du ska resa med. Se info i respektive tidtabell och beställ den från din hållplats. Beställningscentralen är öppen dygnet runt och det går bra att förbeställa din resa dagen innan.

3. När du ska tillbaka beställer du en avgång på samma sätt En taxi/anslutningsbuss väntar vid önskad hållplats och tar dig tillbaka till den hållplats där din resa startade.