Jobba hos oss

Att jobba med något som berör så många varje dag är utmanande, ansvarsfullt och tillfredsställande. Oavsett vad just din yrkesroll innebär är du med och skapar en enklare vardag för hundratusentals människor.

Vår vardag

Vår trafik gör att fler kan bo och pendla till studier eller jobb från olika platser i vårt län, ta sig till och från fritidsaktiviteter och vänner, uträtta ärenden eller bara uppleva våra omgivningar. I förlängningen bidrar det till höjd livskvalitet för invånarna, vilket ökar länets attraktivitet och skapar utveckling och tillväxt av arbetsmarknaden och ekonomin.

Vill du vara med och bidra till denna utveckling, välkommen till oss!

Vilka är vi?

Kollektivtrafikförvaltningen UL är en del av Region Uppsala, som är en av Uppsala läns största arbetsgivare. Hos oss arbetar ca 90 medarbetare och vårt uppdrag är att inom Uppsala län och till angränsande områden utveckla och bedriva kollektivtrafik.

Våra medarbetare har en stor bredd av kompetenser och arbetar bl a med verksamhetsutveckling, upphandling, samhällsplanering, trafikplanering, systemförvaltning, ekonomi, kommunikation, försäljning och kundtjänst.

Vårt mycket moderna kontor ligger mitt i centrala Uppsala, i direkt anslutning till Uppsala resecentrum.

Alla som arbetar på UL jobbar enligt vårt kundlöfte att förenkla människors vardag.

Strategi, planering och beslut

Som regional kollektivtrafikmyndighet ska Kollektivtrafikförvaltningen UL ta fram övergripande mål och göra prioriteringar inom kollektivtrafiken utifrån ett samhälls- medborgar- och resenärsperspektiv. Det gör vi genom det regionala trafikförsörjningsprogrammet – en strategisk och långsiktig plan som är grunden i vårt arbete.

Vi har mycket samarbete med kommuner, marknadsaktörer, nationella myndigheter, länsstyrelsen och andra läns regionala kollektivtrafikmyndigheter.

Aktiviteter

Vi vill gärna träffa dig!

UL är under året ute hos olika universitet och högskolor där du har möjlighet att träffa oss. Vi ser fram emot många intressanta möten och hoppas på att lära känna dig som är nyfiken på ett yrke inom kollektivtrafiken. Varmt välkommen förbi på en pratstund!

Här träffar du oss

Söker du arbete som tågvärd, lokförare eller bussförare?

Sök information om lediga tjänster på varje trafikföretags egen hemsida. All vår buss- och tågtrafik körs på entreprenad.
Gub.senobina.sesambus.se och transdev.se

Lediga tjänster

Inga lediga tjänster för närvarande

Välkommen till vår värld