Aktuellt

Störningar i UL-trafiken

Vi har fortsatt störningar i trafiken på grund av personalbrist hos våra trafikföretag. Läget är allvarligt och frågan har högsta prioritet hos oss. Vi arbetar intensivt tillsammans med våra trafikföretag för att återgå till en fungerande, stabil och trygg kollektivtrafik som alla ska kunna lita på.  

UL har tagit fram en prioriteringsordning för busstrafiken. Den innebär att resor till och från länets skolor och stomlinjer med många resenärer är prioriterade att köras. Detta för att så många som möjligt ska ges möjlighet att resa med vår kollektivtrafik. För att minska konsekvenserna för enskilda resenärer, är vår målsättning att inte ställa in flera turer i följd på en och samma linje.

Information i reseplaneraren

Vi publicerar information kring aktuella trafikförändringar i vår reseplanerare på ul.se och i UL-appen så snart vi får den, men ibland kommer informationen till oss från trafikföretagen väldigt sent.

Tips! I UL-appen kan du prenumerera på störningsinformation för utvalda linjer. Då får du push-notiser i appen om bussen eller tåget riskerar att bli mer än 20 minuter sen.

Information till våra tågresenärer

Ändringar gentemot tågens tidtabell kan förekomma och ibland med kort varsel. Vi ber dig som resenär att hålla dig uppdaterad om läget. Information om tågavgångarna i UL-trafiken finns i Mälartågs och UL:s appar samt här på ul.se och www.malartag.se. För sj-tåg finns information på www.sj.se. Aktuell trafikinformation finns också på www.trafikverket.se

Förseningsersättning

Om du reser med en UL-biljett och blir mer än 20 minuter försenad till din destination på grund av en trafikstörning gäller vår förseningsersättning. Med den har du rätt att bli ersatt för alternativt färdmedel som egen bil eller taxi. Du kan även om du inte haft utlägg ansöka om förseningsersättningen och återfå hela eller del av biljettpriset. Läs mer om förseningsersättningen.

Vi beklagar igen att du som UL-resenär drabbas av detta läge, men vill försäkra dig om att vi ser problemet och jobbar hårt med att skapa en bättre situation, så att du kan planera din resa och dag på ett bra sätt.