Länets bussar och tåg byter till vintertidtabell.

Från söndag den 15 december gäller vintertidtabell för UL:s buss- och tågtrafik. Vintertidtabellen gäller till och med 14 juni 2020 för busstrafiken respektive till och med 18 juni för Upptåget och SL-pendeln. För bussar till Bålsta station dröjer det dock till 9 januari innan samtliga tidtabeller är justerade.

De största förändringarna för busstrafiken innebär att:

  • Linje 1 får fler anpassade avgångar på helgerna för de som jobbar i Gränbystaden
  • Linje 7 förlängs från Årsta till Fyrislund med sluthållplats Uppsala Business Park västra
  • Linje 10 får fler turer till Nåntuna på vardagar och nytt hållplatsläge vid Uppsala Centralstation
  • Linje 11 får nytt hållplatsläge (E1 på Stationsgatan) vid Uppsala Centralstation när du reser mot Gottsunda
  • Linje 3, 5 och 7 får fler anpassade avgångar till SL-pendelns avgång klockan 04.24
  • Linje 510 och 511 får nya avgångar på lördag och söndag för de som jobbar på omsorgsboendet i Karlholm

Detta gäller för bussarna till Bålsta station:

Från söndag 15 december har även SL ny tidtabell för pendeltågen, vilket kan påverka de som åker buss till Bålsta station från Enköping och Bålsta tätort eftersom avgångstiderna för SL-pendeln från Bålsta är tidigarelagda med 10 minuter. UL jobbar för fullt med att synka sina bussturer med pendelns nya tider för att hjälpa de som pendlar mot Stockholm på vardagsmorgnar. Det kommer dock glappa något under några veckor men några tidtabeller är justerade redan från måndag 16 december. Målet är att alla tidtabeller ska vara justerade till torsdag 9 januari 2020.

- Vi förstår att det kan bli opraktiskt för de som byter från buss till tåg vid Bålsta under några veckor, vilket vi ber om ursäkt för. Som alltid är det bra att kontrollera på hemsidan eller i UL-appen exakt vilka tider som gäller, säger Helena Klange, UL:s presschef.

På ul.se och i UL-appen kan du söka i tidtabeller och se samtliga förändringar. De som beställt en personlig tidtabell för berörda linjer till Bålsta station får en ny hemskickad efter 9 januari.

Ytterligare information:
Helena Klange, UL:s presschef, tel 070-367 73 44.