Länets bussar och tåg får sommartidtabell för veckorna 26 - 33

Från den 17 juni gäller sommartidtabell för UL:s bussar. För tågen startar sommartiden 21 juni. Vissa bussar, till orter med fler resande på sommaren får tätare trafik samtidigt som exempelvis skolbussarna dras in. Sommartidtabellen gäller till och med 18 augusti.

- Under sommaren är det många som har ett förändrat resbehov jämfört med övriga året och därför anpassar vi linjer och turtäthet, säger Johan Wadman, trafikdirektör på Trafik och samhälle, den förvaltning inom Region Uppsala som ansvarar för UL-trafiken.

För att tillgodose den ökade efterfrågan till sommaräventyr utökas turtätheten för både linje 775 och 811 till Öregrund. Och alla som vill besöka Fjällnora friluftsområde får en ny linje; 810 med fyra turer varje dag.

En del busslinjer dras in under sommartiden, det gäller framförallt skolbussar och andra linjer med få resande under sommaren. Och Upptåget till Gävle körs med timmestrafik mellan Uppsala och Gävle under tiden 21 juni – 18 augusti.

Samtidigt som sommartidtabellen börjar gälla genomförs några hållplatsförändringar, till exempel byter Kungsgärdets center namn till Kungsgärdets vårdcentral.

På ul.se och i UL-appen kan du söka i tidtabeller och se samtliga förändringar under sommaren.

Ytterligare information:
Helena Klange, UL:s presschef, tel 070-367 73 44.