Trådlös uppkoppling i UL-bussar

Nu har 40 bussar i UL-trafik utrustats med trådlös internetuppkoppling, Wifi. Åtgärden är en del i den satsning som UL, bussbolaget Nobina och Östhammars kommun gör i stråket Öregrund – Östhammar – Uppsala.

För att underlätta för resenärer att använda restiden med buss till arbete eller förströelse har 40 bussar utrustas med trådlös uppkoppling, Wifi. Dessutom finns USB-uttag vid varje sittplats för laddning av mobil, läsplatta eller dator.

I första hand ska de 40 bussarna användas i trafik i stråket Öregrund – Östhammar – Uppsala. Men andra bussar körs också i stråket så de som reser på sträckan kan inte garanteras att alltid resa med en buss med Wifi. Särskilda dekaler med Wifi- och laddningssymboler finns på de bussar som har utrustningen.

Satsningen på Wifi och möjlighet att ladda elektronisk utrustning ingår som en av flera åtgärder i ett projekt för att öka resandet i Östhammarsstråket. Projektet som drivs av UL tillsammans med Östhammars kommun och Nobina, har pågått i drygt två år och ska avslutas i oktober 2020.

Frågor med anledning av detta pressmeddelande besvaras av:
Sture Jonsson, UL:s presschef, tel 018-611 19 08.