Järnvägsarbete påverkar Upptåget

Under tiden 3 april till 28 maj genomför Trafikverket underhållsarbeten på järnvägen mellan Uppsala och Sala. Det innebär att vissa av Upptågets avgångar ersätts med buss.

Med början 3 april genomför Trafikverket underhållsarbeten på järnvägen mellan Uppsala och Sala till och med 28 maj. Det påverkar Upptåget och vissa tågavgångar ersätts med särskilda ersättningsbussar. Ersättningsbussarna tar ca 15 minuter längre tid än tåget för att köra hela sträckan. I Sala, Heby och Morgongåva avgår ersättningsbussarna från hållplatser märkta med X och i Uppsala hållplats C1.

Vilka av Upptågets avgångar som drabbas varierar och detaljerad information finns ombord på tågen och på UL:s webb, ul.se. I reseplaneraren på ul.se och i appen framgår det av sökresultatet om en tågavgång är ersatt med buss. De flesta vardagar under perioden är det första turen i vardera riktning som ersätts med buss, avgången kl 4.41 från Uppsala och 5.33 från Sala. Under helgen lördag 21 april - söndag 22 april ersätts alla Upptågets turer med buss. Se tabellen nedan för detaljerade uppgifter.

Ytterligare information:
Sture Jonsson, UL:s presschef, tel 018-611 19 08.