Kontantfritt på Upptåget från 1 april

Från 1 april blir Upptåget kontantfritt. Det innebär att inga kontanter hanteras av personal ombord på bussar och tåg i UL-trafik.

Från 1 april blir Upptåget kontantfritt. Det innebär att det inte längre går att köpa en enkelbiljett av tågvärden och betala med kontanter. Redan 2010 blev det kontantfritt på alla bussar i UL-trafik efter ett beslut av Arbetsmiljöverket. Genom att nu Upptåget också blir kontantfritt är det lika i hela UL-trafiken.

- Vi ser att antalet enkelbiljetter som betalas med kontanter minskar samtidigt som fler använder UL-appen för att betala sina tågbiljetter, säger Nikodemus Kyhlén som är försäljningschef på UL.

- Att köpa sin biljett innan man går ombord på tåget och betala med reskassa i appen eller UL-kortet gör att man får bästa pris på en enkelbiljett vilket säkert har bidragit till den utvecklingen, säger Nikodemus Kyhlén.

Det finns flera alternativ till att köpa sin biljett ombord på tågen. Utöver UL-appen så finns det möjlighet att köpa biljett på alla stationer som trafikeras av Upptåget och betala med UL-kortets reskassa. På stationerna i Gävle, Tierp, Storvreta, Uppsala och Sala finns biljettautomater som dessutom tar bankkort.

Det kommer även fortsättningsvis att vara möjligt att köpa enkelbiljett ombord på tågen och betala med bankkort eller UL-kortets reskassa.

Frågor besvaras av UL:s presschef Sture Jonsson, telefon 018-611 19 08.