24-timmarsbiljetten i UL-appen

Nu är det möjligt att lösa en 24-timmarsbiljett i UL-appen. Samtidigt blir det enklare att hitta rätt biljett i och med att antalet biljettvarianter minskas från fyra till tre.

Lagom till semesterperioden lanserar UL möjligheten att köpa 24-timmarsbiljett via UL-appen. Väldigt många använder appen och det finns önskemål om att ännu fler biljettyper ska vara tillgängliga för köp i telefonen.

- Nu tar vi ytterligare ett steg mot ett system som gör det enklare att vara resenär i kollektivtrafiken i och med att antalet varianter av 24-timmarsbiljetten minskas från fyra till tre, säger Bertil Kinnunen (S), ordförande i kollektivtrafiknämnden.

- Antalet användare och den stora mängd biljetter som säljs via UL-appen visar också att inriktningen att erbjuda möjligheter att hantera både biljetter och information om resandet i digital mobil form är helt rätt, säger Bertil Kinnunen.

Det finns tre varianter av 24-timmarsbiljetten:

Uppsala stad, zon 1, vuxen 80 kr, ungdom 48 kr
Hela UL-trafiken, vuxen 150 kr, ungdom 90 kr
UL/SL som innebär att biljetten gäller i hela UL och SL-trafiken inklusive SL-pendeln, vuxen 230 kr, ungdom 130 kr.
Priserna ovan gäller vid köp i UL-appen, i UL:s biljettautomater, på UL Center och försäljningsombud. UL/SL-biljett säljs också hos SL Center och i pendeltågens biljettspärrar. Vid köp ombord på bussar och Upptåget till kommer 8 kr.

En vanlig vardag sälja ca 6 500 enkelbiljetter via appen vilket motsvarar drygt 10 % av den totala enkelbiljettförsäljningen. Det visar att många vill hantera sina biljettköp via telefonen.

Sedan 24-timmarsbiljetten infördes 1 april 2014 har försäljningen ökat och hittills i år har totalt nära 20 000 biljetter sålts. UL/SL varianten säljs klart mest.

Ytterligare information:
Bertil Kinnunen (S), ordförande kollektivtrafiknämnden, tel 070-763 40 71
Sture Jonsson, presschef UL, 018-611 19 08