Sjukresor

Kollektivtrafik

Kollektivtrafik

Spara biljetten
Åker du med ordinarie kollektivtrafik betalar du biljetten och sparar den. På vårdmottagningen finns blanketten "Sjukreseräkning". Den fyller du i och skickar tillsammans med vårdkvitto och resebiljetten till sjukreseenheten.

Resor med periodbiljett
Enstaka resor med periodbiljett ersätts inte.
Undantag: Ersättning för periodbiljett kan dock ges om kortet medför lägre ersättningskostnad för regionen än köp av enskilda biljetter.

Linjer för sjukresebussar

Sjukresebussar kan hittas i tidtabellsväljaren "Regionbussar" för linje 982, 984, 986 och 988. Se sidan tidtabeller för PDF-tidtabeller.

Beställning av sjukresebuss

Plats på sjukresebussarna beställs via beställningscentralen, tfn 0771-99 90 00, senast dagen före avresan, tidigast 14 dagar före planerat besök. Meddela samtidigt om rullstol, rullator, barnvagn eller följeslagare följer med.

Du måste kunna visa upp en kallelse vid påstigning. Om du inte har kallelse så begär en sjukreseblankett påskriven/stämpel från vården som bevis på besöket eller visa upp ditt vårdkvitto för föraren vid hemfärden.

Föraren stannar endast vid de hållplatser där det finns en beställning. Om du åker hem med en annan tur än vad som är beställt, använd telefonen som finns vid ingång 85 och ring beställningscentralen och tala om ändringen.

Bra att veta

Linjen Bålsta-Knivsta-Uppsala, körs med taxibilar

Enköpingsbussen stannar vid Samariterhemmet.

Bussarna stannar vid och avgår från ingång 85, Akademiska sjukhuset. Sjukresebussarna är till för alla som ska besöka sjuk- och tandvård. Resan är kostnadsfri.

Sjukresebussen är ingen vanlig kollektivtrafik utan är till för patienter som ska besöka vården och då är kravet att plats på sjukresebussen ska bokas i förväg.

Föraren får via beställningscentralen veta vilka resenärer som ska åka med vilken tur och vilken på- och avstigningshållplats. Eftersom du kan stiga på och av vid ordinarie UL-hållplatser underlättar det för föraren om du uppger det hållplatsnamn som står på hållplatsskylten.

På sjukresebussen får en anhörig som inte behöver räknas som godkänd följeslagare medfölja. Plats för följeslagare ska beställas via beställningscentralen.