Res med andra än UL

Bussresor mellan UL och SL

Om din resa korsar länsgränsen till Stockholms län gäller speciella regler. Har du köpt en kombinerad UL/SL är det inget du behöver tänka på.

UL-bussar till/från Stockholms län
På UL:s bussar till och från Stockholms län gäller UL:s periodbiljetter (ex. 30-dagars UL och 24-timmars UL) och UL/SL enkelbiljetter. Linjer som detta gäller på är 183, 188, 805, 806, 808 och 898. För lokala resor med UL:s bussar inom Stockholms län gäller SL:s periodbiljett med kvitto.

SL-bussar till/från Uppsala län
På SL:s bussar från Uppsala län gäller SL:s periodbiljetter (ex. 30-dagar SL och 24-timmar SL) och enkelbiljetter. Linjer som detta gäller på är 579, 593 och 677. För lokala resor med SL:s bussar inom Uppsala län gäller UL:s enkel, 24h och periodbiljett på UL-kort med kvitto eller i appen, dock ej UL:s skolkort.

Linje 677 Norrtälje - Uppsala
På linje 677 kan du resa med både UL:s eller SL:s periodbiljetter (ex. 30-dagars eller 24-timmars) med kvitto för hela sträckan. Om du ska göra en enstaka resa mellan Norrtälje och Uppsala behöver du en enkelbiljett för SL eller UL/SL.

Anslutning från linje 677 till 806 Norrtälje - Arlanda
Om du kommer från Norrtälje med linje 677 och byter till linje 806 vid Långhundra mot Arlanda går det bra att använda en SL-periodbiljett med giltigt kvitto för hela resan. Samma sak gäller åt andra hållet. Ska du åka med en enkelbiljett behöver du däremot köpa en UL/SL-biljett vid ombordstigning i Långhundra.

Linje 801 Arlanda - Uppsala
På linje 801 gäller UL:s biljetter och priser, delbetalning med SL:s biljetter är inte möjlig.

Behöver du mer information om de olika biljetterna eller var zongränserna går kan du ringa till UL Kundtjänst på telefonnummer 0771-14 14 14 eller SL:s kundtjänst på telefonnummer 08-600 10 00.

Resor mellan UL och X-Trafik

Uppsalatillägg för resor Gävle - Uppsala
Du som reser med kombinationsbiljetten UL+XT Län kan köpa till ett Uppsalatillägg som gäller på vissa av SJ:s Regionaltåg på sträckan Gävle – Uppsala – Gävle. Tillägget kostar 695 kr och säljs på X-trafiks kundcenter i Gävle, UL:s automat på stationen i Gävle och i X-trafiks webbshop. Inom Uppsala län gäller UL:s regler och X-trafiks inom Gävleborgs län.

Lokala resor inom X-trafiks län med UL:s trafik
X-trafikbiljetter gäller på UL:s bussar och tåg. 

X-trafiks biljetter gäller för resa med linjerna 501, 510 och Upptåget från/till X-trafiks zoner A, B, C, D, E och F till zon F1 (Gävle stad) inom Gävleborgs län. För vidare resa över länsgräns med UL:s bussar och tåg gäller inte delbetalning.

För resor lokalt inom Gävle stad (fram till Järvsta) med UL:s trafik gäller även X-trafiks biljett för endast zon F1.

UL-bussar till/från Södermanlands län

På UL:s busslinje 876 gäller Sörmlandstrafikens periodbiljetter inom Södermanlands län fram till hållplats Lundboskär. Sörmlandstrafikens periodbiljett valideras i handhållen enhet.
Det går ej att betala med Sörmlandstrafikens reskassa ombord på UL:s bussar.

TiB (Tåg i Bergslagen)

På Tåg i Bergslagen (TiB) gäller UL:s period och 24-timmarsbiljetter på sträckan Sala-Uppsala-Arlanda , dock ej enkelbiljetter.

Movingo

Movingo är biljetten för dig som arbetspendlar eller reser ofta i Mälardalen och ersätter Trafik i Mälardalen (TiM). Du köper den för en given tågsträcka och får tillgång till obegränsat resande inom det området. Biljetten finns för 30-dagar, 90 dagar eller ett år. Det unika med Movingo är att den även inkluderar lokal kollektivtrafik längs den sträckan som du har valt. Du kan enkelt resa från dörr till dörr – på en och samma biljett.

Movingobiljetten köper du till en början via SJ:s befintliga försäljningskanaler. Det är biljettautomaterna på stationerna, SJ:s app, webb eller försäljningsombud. Du som redan i dag pendlar med ett SJ regionalkort kan enkelt ladda på Movingoprodukten på ditt befintliga kort.

Movingo är ett samarbete mellan SJ, SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken. I samband med införandet av Movingo upphörde dagens TiM-biljetter och SJ:s 30-dagarsbiljetter.

För att resa med Movingobiljetten inom UL:s trafik behöver du ha med dig tillhörande kvitto. Vid en eventuell biljettkontroll godkänns Movingobiljetten när den uppvisas tillsammans med kvitto.

Läs mer om Movingo på https://www.movingo.se/ eller på Movingos facebook https://www.facebook.com/MovingoMalardalen/

SJ

SJ Årskort med Resplus
Du som har ett årskort hos SJ har möjlighet att lägga till Samtrafikens Resplustillägg till sina årskort. Tillägget ger dig möjlighet att resa med läns- och tätortstrafik i hela Sverige under ett år på de sträckor där Länstrafikbolagens periodkort gäller.