Res med andra än UL

Resor mellan UL och SL

Om din resa korsar länsgränsen till Stockholms län gäller speciella regler.

Kombinerade periodbiljetter med SL laddas på ett SL Accesskort som gäller tillsammans med laddningskvitto.

SL-pendeln till/från Stockholms län
För resor med SL-pendeln från Uppsala till Stockholm gäller våra kombinerade UL/SL-biljetter. Har du redan en UL 30-dagars periodbiljett behöver du köpa en SL-biljett. Exempelvis i deras app, automat eller på UL Center.  

För resor med SL-pendeln från Stockholm till Uppsala gäller våra kombinerade UL/SL-biljetter. Har du redan en SL-biljett behöver du köpa en UL-biljett för zon 1+2+5 i UL:s och SL:s app eller i SL:s spärrar. 

UL-bussar till/från Stockholms län
På UL:s bussar till och från Stockholms län gäller UL:s periodbiljetter (ex. 30-dagars UL och 24-timmars UL) och UL/SL enkelbiljetter. Linjer som detta gäller på är 183, 188, 805, 806, 808 och 898. För lokala resor med UL:s bussar inom Stockholms län gäller SL:s periodbiljett med kvitto.

SL-bussar till/från Uppsala län
På SL:s bussar från Uppsala län gäller SL:s periodbiljetter (ex. 30-dagar SL och 24-timmar SL) och enkelbiljetter. Linjer som detta gäller på är 579, 593 och 677. För lokala resor med SL:s bussar inom Uppsala län gäller UL:s enkel, 24-tmmar och periodbiljett på UL-kort med kvitto eller i appen, dock ej UL:s skolkort.

Linje 677 Norrtälje - Uppsala
På linje 677 kan du resa med både UL:s eller SL:s periodbiljetter (ex. 30-dagars eller 24-timmars) med kvitto för hela sträckan. Om du ska göra en enstaka resa mellan Norrtälje och Uppsala behöver du en enkelbiljett för SL eller UL/SL.

Anslutning från linje 677 till 806 Norrtälje - Arlanda
Om du kommer från Norrtälje med linje 677 och byter till linje 806 vid Långhundra mot Arlanda går det bra att använda en SL-periodbiljett med giltigt kvitto för hela resan. Samma sak gäller åt andra hållet. Ska du åka med en enkelbiljett behöver du däremot köpa en UL/SL-biljett vid ombordstigning i Långhundra.

Linje 801 Arlanda - Uppsala
På linje 801 gäller UL:s biljetter och priser och delbetalning med SL:s biljetter är inte möjlig.

Behöver du mer information om de olika biljetterna eller var zongränserna går kan du ringa till UL Kundtjänst på telefonnummer 0771-14 14 14 eller SL:s kundtjänst på telefonnummer 08-600 10 00.

Resor mellan UL och X-Trafik

Uppsalatillägg för resor Gävle - Uppsala
Du som reser med kombinationsbiljetten UL+XT Län kan köpa till ett Uppsalatillägg som gäller på vissa av SJ:s Regionaltåg på sträckan Gävle – Uppsala – Gävle. Tillägget kostar 695 kr och säljs på X-trafiks kundcenter i Gävle, UL:s automat på stationen i Gävle och i X-trafiks webbshop. Inom Uppsala län gäller UL:s regler och X-trafiks inom Gävleborgs län.

Lokala resor inom X-trafiks län med UL:s trafik
X-trafikbiljetter gäller på UL:s bussar och tåg. 

X-trafiks biljetter gäller för resa med linjerna 501, 510 och Upptåget från/till X-trafiks zoner A, B, C, D, E och F till zon F1 (Gävle stad) inom Gävleborgs län. För vidare resa över länsgräns med UL:s bussar och tåg gäller inte delbetalning.

För resor lokalt inom Gävle stad (fram till Järvsta) med UL:s trafik gäller även X-trafiks biljett för endast zon F1.

Resor mellan UL och Sörmlandstrafiken

Sörmlandstrafikens periodbiljetter gäller för resor på linje 876 inom Södermanlands län fram till hållplats Lundboskär. Periodbiljetten valideras i handhållen enhet. Det går ej att betala med Sörmlandstrafikens reskassa ombord på UL:s bussar.

Resor mellan UL och VL

VL:s länskort och pendlarkort gäller för resor på linje 848 till/från Sala-Kärrbäck.

TiB (Tåg i Bergslagen)

På Tåg i Bergslagen (TiB) gäller UL:s period och 24-timmarsbiljetter på sträckan Sala-Uppsala-Arlanda , dock ej enkelbiljetter.

Movingo

Movingo är biljetten för dig som arbetspendlar eller reser ofta i Mälardalen och ersätter Trafik i Mälardalen (TiM). Du köper den för en given tågsträcka och får tillgång till obegränsat resande inom det området. Biljetten finns för 30-dagar, 90 dagar eller ett år. Det unika med Movingo är att den även inkluderar lokal kollektivtrafik längs den sträckan som du har valt. Du kan enkelt resa från dörr till dörr – på en och samma biljett.

Movingobiljetten köper du till en början via SJ:s befintliga försäljningskanaler. Det är biljettautomaterna på stationerna, SJ:s app, webb eller försäljningsombud. Du som redan i dag pendlar med ett SJ regionalkort kan enkelt ladda på Movingoprodukten på ditt befintliga kort.

Movingo är ett samarbete mellan SJ, SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken. I samband med införandet av Movingo upphörde dagens TiM-biljetter och SJ:s 30-dagarsbiljetter.

För att resa med Movingobiljetten inom UL:s trafik behöver du ha med dig tillhörande kvitto. Vid en eventuell biljettkontroll godkänns Movingobiljetten när den uppvisas tillsammans med kvitto.

Läs mer om Movingo på https://www.movingo.se/ eller på Movingos facebook https://www.facebook.com/MovingoMalardalen/

SJ

SJ Årskort med Resplus
Du som har ett årskort hos SJ har möjlighet att lägga till Samtrafikens Resplustillägg till sina årskort. Tillägget ger dig möjlighet att resa med läns- och tätortstrafik i hela Sverige under ett år på de sträckor där Länstrafikbolagens periodkort gäller.