Res med andra än UL

Bussresor mellan UL och SL

Om din resa korsar länsgränsen till Stockholms län gäller speciella regler. Har du köpt en kombinerad UL/SL är det inget du behöver tänka på.

UL-bussar till/från Stockholms län
På UL:s bussar till och från Stockholms län gäller UL:s periodbiljetter (ex. 30-dagars UL och 24-timmars UL) och UL/SL enkelbiljetter. Linjer som detta gäller på är 183, 188, 805, 806, 808 och 898. För lokala resor med UL:s bussar inom Stockholms län gäller SL:s periodbiljett med kvitto.

SL-bussar till/från Uppsala län
På SL:s bussar från Uppsala län gäller SL:s periodbiljetter (ex. 30-dagar SL och 24-timmar SL) och enkelbiljetter. Linjer som detta gäller på är 579, 593 och 677. För lokala resor med SL:s bussar inom Uppsala län gäller UL:s periodbiljett med kvitto.

Linje 677 Norrtälje - Uppsala
På linje 677 kan du resa med både UL:s eller SL:s periodbiljetter (ex. 30-dagars eller 24-timmars) med kvitto för hela sträckan. Om du ska göra en enstaka resa mellan Norrtälje och Uppsala behöver du en enkelbiljett för SL eller UL/SL.

Anslutning från linje 677 till 806 Norrtälje - Arlanda
Om du kommer från Norrtälje med linje 677 och byter till linje 806 vid Långhundra mot Arlanda går det bra att använda en SL-periodbiljett med giltigt kvitto för hela resan. Samma sak gäller åt andra hållet. Ska du åka med en enkelbiljett behöver du däremot köpa en UL/SL-biljett vid ombordstigning i Långhundra.

Linje 801 Arlanda - Uppsala
På linje 801 gäller UL:s biljetter och priser, delbetalning med SL:s biljetter är inte möjlig.

Behöver du mer information om de olika biljetterna eller var zongränserna går kan du ringa till UL Kundtjänst på telefonnummer 0771-14 14 14 eller SL:s kundtjänst på telefonnummer 08-600 10 00.

Resor mellan UL och X-Trafik

Uppsalatillägg för resor Gävle - Uppsala
Du som reser med kombinationsbiljetten UL+XT Län kan köpa till ett Uppsalatillägg som gäller på vissa av SJ:s Regionaltåg på sträckan Gävle – Uppsala – Gävle. Tillägget kostar 695 kr och säljs på X-trafiks kundcenter i Gävle, UL:s automat på stationen i Gävle och i X-trafiks webbshop. Inom Uppsala län gäller UL:s regler och X-trafiks inom Gävleborgs län.

Lokala resor inom X-trafiks län med UL:s trafik
X-trafikbiljetter gäller på UL:s bussar och tåg. 

X-trafiks biljetter gäller för resa med linjerna 501, 510 och Upptåget från/till X-trafiks zoner A, B, C, D, E och F till zon F1 (Gävle stad) inom Gävleborgs län. För vidare resa över länsgräns med UL:s bussar och tåg gäller inte delbetalning.

För resor lokalt inom Gävle stad (fram till Järvsta) med UL:s trafik gäller även X-trafiks biljett för endast zon F1.

TiB (Tåg i Bergslagen)

På Tåg i Bergslagen (TiB) gäller UL:s period och 24-timmarsbiljetter, ej enkelbiljetter.

TiM

Trafik i Mälardalen (TiM) är ett samarbete mellan UL, andra offentliga kollektivtrafikaktörer i Mälardalen och SJ. För resor inom detta området finns olika biljettkombinationer. I samband med inköp av biljett bestäms giltighet för någon av följande kombinationer:

  • UL + SJ-tåg
  • UL + SJ-tåg + all övrig läns- och tätortstrafik inom TiM

Byte mellan UL:s bussar eller Upptåget och SJ går att göra i Bålsta, Enköping, Knivsta, Sala och Uppsala. 

TiM Lokaltrafiktillägg
Gäller i 30 dagar eller 24 timmar och giltighetsperioden anges på pappersbiljetten. De olika giltigheter som finns är:

TiM kombi
UL zon 12345 hela UL:s trafikområde

TiM komplett/TiM5
UL zon 12345 hela UL:s trafikområde

TiM student
UL zon 12345 hela UL:s trafikområde
Gäller även för ungdom t.o.m. 19 år.

TiM 24
TiM24 UL zon 1. 

För mer information om TiM Lokaltrafiktillägg, se www.tim.se/lokaltrafik

SJ

SJ Årskort med Resplus
Du som har ett årskort hos SJ har möjlighet att lägga till Samtrafikens Resplustillägg till sina årskort. Tillägget ger dig möjlighet att resa med läns- och tätortstrafik i hela Sverige under ett år på de sträckor där Länstrafikbolagens periodkort gäller.