Periodbiljetter för studenter

Du som studerar minst 75% kan resa med Studentbiljett. De flesta periodbiljetter laddas på ett UL-kort eller i UL-appen. Studentbiljetten gäller för resor med Stadsbussarna, Regionbussarna, Mälartåg (Sala, Gävle och Arlanda/Märsta) samt SL-pendeln fram till Arlanda. Du som fyllt 18 och reser med tåg till/från Arlanda C måste betala en passageavgift.

För att studentbiljetten ska vara giltig behöver du, på begäran av trafikpersonal, kunna uppvisa giltig studentlegitimation från Mecenat, STUK eller WeStudent med SL-logga på tillsammans med fotolegitimation. Observera att antagningsbesked, studieintyg eller utdrag ur Ladok INTE är giltigt i kombination med studentbiljetten. Har du ännu inte fått studentlegitimation med ovanstående villkor behöver du lösa en åldersbaserad biljett.

Kombinerade periodbiljetter med SL laddas på ett SL-kort som gäller tillsammans med laddningskvitto.

10/30-biljett

10/30-biljetten finns för kategorierna Vuxen, Ungdom, Student och Pensionär. Den innehåller 10 stycken vilande resdagar som gäller under 30 dagar. När du aktiverar en av de tio resdagarna gäller den till klockan 04.30 dagen efter. Du kan endast aktivera en (1) resdag per dygn. Biljetten kan endast köpas i vår app.

Biljett Pris
UL 450 kr

7-dagarsbiljett

Biljetten gäller i 7 dagar för obegränsat antal resor på regionbussar, stadsbussar och Mälartåg (Sala, Gävle och Arlanda/Märsta) samt SL-pendeln mellan Uppsala, Knivsta och Arlanda*. Biljetten finns att köpa hos våra försäljningsombud, automater och i UL-appen.

* Startar eller slutar din tågresa på Arlanda C tillkommer en passageavgift för dig som fyllt 18 år.

Biljett Pris Giltighet
7-dagarsBILJETT 240 kr 7 dagar, dygnet runt

30-dagarsbiljett

Biljett Pris
ul 640 kr
UL + ARLANDATILLÄGG 1 040 kr
UL + SL 1 210 kr
ul + XT GÄVLE STAD student 885 kr
ul + XT LÄN student 1 370 kr