Vill du betala med autogiro?

För dig som reser ofta är det smidigt med autogiro, då slipper du att tänka på att förnya din biljett. Som bonus får du månad 11 och 12 utan kostnad. Den redan rabatterade Pensionärsbiljetten betalas i 12 månader.

Det enda du behöver göra är att ansöka senast den 15:e månaden innan du vill att ditt autogiro ska starta, och se till att det finns pengar på kontot den 27:e varje månad. Överföringen noteras som en dragning och är lätt att kontrollera. Din biljett fortsätter att fungera, år efter år, tills du väljer att avsluta ditt autogiro.

UL-biljetten gäller för obegränsat antal resor inom aktuell zon. Dessutom kan den användas av flera, men endast av en person åt gången. 

Följande biljetter kan betalas via autogiro: UL, UL + Arlanda och Pensionärsbiljett.
Kombinerade UL + XT-biljetter via autogiro finns hos X-trafik. 

Bra att veta

Viktiga datum

1:a varje månad: Din utskickade UL-biljett börjar alltid gälla från den 1:a i månaden.

15:e varje månad: Brytdatum för nya ansökningar, uppsägningar och ändringar.

27:e varje månad: Förutsatt att den 27:e inte infaller på en helgdag så görs det första försöket att dra pengar från ditt bankkonto. Därefter så följer tre ytterligare försök. Infaller den 27:e på en helgdag så görs försöket nästkommande vardag.

Hur går det till?

1. Vi lägger upp ett medgivande

Vi skickar dina uppgifter till banken som kontrollerar att bankuppgifterna stämmer. Ser allt bra ut så läggs ett medgivande upp. Är något på tok så kontaktar vi dig.

2. Vi laddar på ditt nya kort

Runt den 20:e varje månad så laddar vi alla nya kort till de som är nya kunder.

3. Dags att kolla i postlådan

Senast sista veckan i månaden ska du ha fått ditt kort hem i brevlådan. Har du inte fått det så är det bra att du kontaktar oss så fort som möjligt så vi kan undersöka vad som har hänt. 

4. Res så mycket du vill

Din UL-biljett via autogiro gäller för obegränsat antal resor. Du behöver inte göra något annat än att blippa kortet.

Skulle du råka förlora kortet under tiden så behöver du inte oroa dig, du har automatiskt förlustgaranti. Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

5. Betalningsfria månader

När det har gått tio månader sedan biljettens startdatum så har du två betalningsfria månader (gäller ej Pensionärsbiljetten). 

6. Vill du säga upp?

Om du vill säga upp autogirot så behöver vi få meddelande om detta. Tänk på att det läggs på en expeditionsavgift om du haft UL-biljetten kortare än ett år.

Se fliken "Ändra ditt autogiro" längre upp på denna sida.

Här ansöker du enkelt om en UL-biljett via autogiro