En länk mellan UL och SL

Bild på UL-SL logotyp

UL och SL har flera samarbeten med linjer över länsgränserna, både med buss och med tåg. Det största exemplet är SL-pendeln. 

Med SL-pendeln tar du dig till exempel från Uppsala till Arlanda på bara 18 minuter. Tåget stannar i Knivsta och på alla pendeltågstationer längs sträckan Uppsala – Stockholm C – Älvsjö. 

30-minuterstrafik mellan Uppsala – Stockholm – Älvsjö
SL-pendeln körs i halvtimmestrafik, förutom efter klockan 22.00 och före klockan 9.00 på helgmorgnar då det är timmestrafik. I högtrafik fortsätter SL-pendeln ända till Tumba.

Restider (exempel): 
Uppsala – Arlanda 18 minuter 
Uppsala – Helenelund 41 minuter 
Uppsala – Stockholm Central 55 minuter
Uppsala – Älvsjö 1 timme och 7 minuter

Vilken biljett gäller? 
Mellan Uppsala och Arlanda gäller UL:s biljetter. För att resa söder om Arlanda behöver du en SL-biljett. Det finns både kombinerade biljetter och tilläggsbiljetter som du kan köpa till en biljett du redan har.

Se större zonkarta
Betala med UL reskassa?
Buss mellan UL och SL
Information om gemensamma biljetter för UL och SL

Passageavgift till Arlanda C
För att kliva av på Arlanda C och komma in på Sky City behöver du som har fyllt 18 år betala en särskild passageavgift. Det finns också biljetter där passageavgiften redan är inkluderat, till exempel om du köper en enkelbiljett i biljettautomat. Se film om Arlandabiljetter. 

Ingen biljettförsäljning ombord
Kom ihåg att köpa/aktivera din biljett innan du kliver ombord på SL-pendeln. Det finns ingen möjlighet att köpa biljett ombord. Tilläggsavgiften för resa utan giltig biljett är 1 200 kr. Se film om biljettregler för SL pendeln.

Om tåget inte kommer?
Läs mer om vår förseningsersättning här.