Ladda ner UL-appen

UL-appen är ett smart reseverktyg för dig som reser med bussar och tåg. Med appen kan du till exempel söka resor, köpa biljetter, ladda reskassa, spara dina favoritresor och hitta vägen till hållplatsen. Givetvis är UL-appen helt gratis och finns även på engelska. På den här sidan kan du läsa lite om de viktigaste funktionerna.

Ladda ner UL-appen nu

Villkor för köp via UL-appen

 

Så här fungerar UL-appen

Bild på startvyn

Sök resa
För att söka en resa ”härifrån och nu” anger du bara vart du vill resa. Appen känner av var du befinner dig och du får det snabbaste resealternativen presenterade. Givetvis kan du utöka din sökning från, till och när du vill. Dina senaste resmål sparas och kommer upp vid nästa sökning.

Bild på mobil

Realtider i sökresultatet
När du söker en resa kan du oftast se exakt när den stadsbussen eller tåget passerar din hållplats eller station. Har tiden ändrats t ex på grund av försening är tiden överstruken och den nya tiden visas. 

Köp biljett

Köp biljett
När du har fått dina sökresultat klickar du på köp biljett och väljer hur du vill betala, betalkort/reskassa. Vid ditt första köp behöver du verifiera din telefon, registrera betalkort samt välja en personlig lösenkod. Vid nästa köp räcker det att ange den personliga lösenkoden.

Nu finns äver 24-timmarsbiljetten i appen!

Arlandabiljett UL-app

Köp Arlandatillägg
Nu kan du även betala den passageavgift som krävs för resa till eller från Arlanda C med SL-pendeln. Valmöjligheten kommer upp automatiskt när du söker en resa dit. 

Reskassa

Reskassa i UL-appen
Reskassa i UL-appen är förladdade hundralappar som ger dig bästa pris på enkelbiljetter. Observera att reskassan i UL-apppen inte är samma reskassa som på UL-kortet. Du laddar reskassa genom att klicka på reskasse-ikonen på startvyn.

Hitta hållplatsen

Hitta hållplatsen
I sökresultatet finns även eventuellt gångavstånd till hållplats samt en karta för att göra den lättare att hitta.

Spara favorit

Spara favoritresor
Favoriter i UL-appen är genvägar till dina vanligaste resor. Förutom att göra riktigt snabba sökningar direkt från startvyn, kan du där se tid till nästa avgång samt eventuella trafikstörningar på just den resan.

Trafikstörningar

Trafikstörningar
Eventuella trafikstörningar/förseningar presenteras tillsammans med ditt aktuella sökresultat. Klicka på avgången för mer information om trafikstörningen.

Bevakning UL-appen

Få notiser om trafikstörningar
Välj en linje som du vill bevaka samt under vilka dagar och tider. Förväntas den aktuella bussen eller tåget bli mer än 20 minuter sen får du ett notismeddelande. Funktionen hittar du på startvyn. 

Mellanliggande hållplatser UL-app

Se mellanliggande hållplatser
I sökresultatet kan du nu förutom att se start- och sluthållplats även klicka fram mellanliggande hållplatser.  

QR kod till UL-app

Skaffa appen på Appstore Skaffa appen på Google Play

Ladda ner UL-appen!
Sök efter ”UL” i Appstore eller Googleplay. Du som har en QR-läsare i din mobil kan scanna koden, så kommer du rätt direkt. Vi ses ombord!