Mjuka linjen

Mjuka linjens linjekartaEtt mjukt resande för dig som inte har så bråttom

Varje dag
Mjuka linjen körs varje dag i Uppsala, Enköping och i Bålsta tätort. Du reser för ordinarie pris men kommer lite närmare platser som köpcentra, sjukhus, apotek, vårdcentraler och servicehus.

För alla
Mjuka linjen är ett bra resande för exempelvis funktionshindrade och äldre, men även för föräldrar som är hemma med barn. Förskolor, skolor, föreningar och seniorboenden är bara några exempel på grupper som ibland ger sig ut på utflykter som studiebesök eller reser gemensamt till något kulturevenemang. Då kan ett lite mjukare resande i lugn och ro passa bra!

Extra utrymme
Bussarna är lätta att gå på och av samt har ett begränsat antal fasta sittplatser så det alltid finns plats för till exempel barnvagnar, rollatorer och rullstolar.

Här hittar du tidtabeller för alla Mjuka linjer

Här hittar du biljetter och priser

 

LINJE 40
CITY – AKADEMISKA – KÅBO – AKADEMISKA – CITY
Kör från Vaksalagatan mot Resecentrum och därifrån vidare till Akademiska Sjukhuset och Kåbo. Återvänder till city via Akademiska Sjukhuset.

LINJE 41
COOP FORUM/IKEA – SLAVSTA – ÅRSTA – GRÄNBY C – NYBY – G:A UPPSALA – CITY – EKEBY – FLOGSTA – ERIKSBERG
Stannar vid det nya köpområdet vid Råbyvägen och Nyby servicehus på sin resa mot city. Avslutar på Täljstensvägen i Eriksberg.

LINJE 42
STENHAGEN – LUTHAGEN – FYRISHOV – SVARTBÄCKEN – CITY – KUNGSÄNGEN – COOP FORUM/IKEA – SUNNERSTA – GOTTSUNDA
En tur om dagen kör till Berthåga kyrkogård och fortsätter till Stenhagen. Från Stenhagen körs en tur via Berthåga kyrkogård till city. Söndagar körs linjen till Berthåga kyrkogård under hela året. Efter Coop Forum/Ikea kör bussen till Vilan/Sävja och sedan vidare på väg 255 till Sunnersta för att fortsätta via Gottsunda Centrum för att slutligen stanna vid servicehuset Galaxen i Gottsunda.

LINJE 216 (Enköping)
GRÖNGARN - CENTRUM - LJUNGGÅRDEN - HAVSÖRNSGATAN - BERGSGATAN - CENTRUM - GRÖNGARN

LINJE 304 (Bålsta)
BÅLSTA STATION - CENTRUM - GULLVIVAVÄGEN - RÅGVÄGEN - KYRKCENTRUM - DALÄNGEN - CENTRUM - BÅLSTA STATION