UL/SL-biljetter

Linjekarta med SLs zonerUL och SL har en rad samarbeten med linjer över länsgränserna, både med buss och med tåg. Det största samarbetet är SL-pendeln som går mellan Stockholm och Uppsala. 

Du som endast reser inom Uppsala län (Uppsala – Arlanda) behöver bara en vanlig UL-biljett. Reser du vidare in i Stockholms län behöver du även en SL-biljett, alternativt en kombinerad UL/SL-biljett som gäller för båda länen.

I SL-trafiken är det SL:s regler som gäller och för den sträcka du reser med UL är det UL:s regler som gäller:

Att resa med UL-kort och UL reskassa på SL-pendeln
Resor med buss mellan UL och SL

Enkelbiljett
Du som reser sällan kan köpa din UL/SL-biljett i automaterna på stationerna, hos UL:s ombud och på pendeltågstationer inom Stockholms län. Du kan inte köpa biljett ombord på SL-pendeln. Hur mycket biljetten kostar beror på vilka zoner du reser inom, se tabellen nedan. 

Priser enkelbiljetter

UL/SL 24-timmarsbiljett

Priser 24-timmarsbiljetter

30-dagarsbiljett
Reser du ofta är det billigast att köpa en 30-dagarsbiljett. 30-dagarsbiljetter laddas på ett SL Accesskort som gäller tillsammans med kvitto. För att få resa på ungdomspris får du inte ha fyllt 20 år. Villkor för studentrabatter.

Försäljningsställen
Uppsala län: UL Center, Pressbyrån Resecentrum och Svava i Uppsala, ICA Kvantum i Knivsta, Arlanda Sky City samt Järnvägskiosken i Tierp.

Stockholms län: Pendeltågsstationer, SL Center, flertalet försäljningsombud i zon C Nord och Bålstaspärren. Se SL:s hemsida för mer information.

Priser 30-dagarsbiljetter

Kombinera en egen biljett
För dig som redan har en biljett för UL eller SL går det bra att köpa till en biljett för sträckan du saknar. Har du redan en UL-biljett, köper du alltså till en enkelbiljett för SL. Har du en SL-biljett, köper du till en enkelbiljett för UL.

Viktigt att veta om egna biljettkombinationer
Alla biljetter måste vara aktiverade innan du kliver ombord. Det betyder att ett fåtal av våra biljetter inte går att använda när du startar din resa i Stockholms län, för att det inte finns någon biljettautomat.

De här biljetterna kan bara användas vid resa söder ut (där de kan aktiveras)

  • 10-resorsbiljett/ungdom
  • Enkelbiljetter på UL-kort

Observera att enkelbiljetter i UL-appen går att använda vid resa från Stockholm län, eftersom dessa biljetter aktiveras när köpet genomförs i appen. Ingen biljettförsäljning ombord på SL-pendeln.

Kom ihåg att köpa och aktivera din biljett innan du kliver ombord på SL-pendeln. Ingen biljettförsäljning sker ombord på tåget. Vid kontroll är tilläggsavgiften 1 200 kronor.

Förlustgaranti UL/SL
SL:s förlustgaranti täcker även UL/SL-biljetter. Du måste ha registrerat dig på Mitt SL för att ta del av denna, läs mer om detta på sl.se.

Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta UL Kundtjänst på telefon 0771–14 1414 och SL kundtjänst på telefon 08–600 10 00.