Jobba hos oss

Controller

Personal dator

Referensnr KTF06/2019
Sista ansökan   den 11 februari 2019
Förvaltning Trafik och samhälle
Arbetsplats Administrativa avdelningen


Trafik och samhälle är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Hos oss arbetar cirka 100 medarbetare. Vårt förvaltningsuppdrag är att inom Uppsala län och till angränsande områden utveckla och bedriva hållbara transporter. Under varumärket UL utförs även länets kollektivtrafik i samarbete med upphandlade trafikföretag. Våra medarbetare har en stor bredd av kompetenser och arbetar bland annat med verksamhetsutveckling, upphandling, samhällsplanering, trafikplanering, systemförvaltning, ekonomi, kommunikation, försäljning och kundtjänst.

Vår verksamhet
Vår trafik - som vi levererar under varumärket UL - gör att fler kan bo och pendla till studier eller jobb från olika platser i vårt län. Genom regional utveckling planerar vi långsiktigt för infrastrukturen i ett växande Uppsala län. I förlängningen bidrar vårt dagliga arbete till höjd livskvalitet för invånarna, vilket ökar länets attraktivitet och skapar utveckling och tillväxt av arbetsmarknaden och ekonomin.

Vill du vara med och bidra till denna utveckling? Välkommen till oss!

Tjänsten tillhör den administrativa avdelningen som består av nio medarbetare som genom olika specialistområden stöttar cheferna och verksamheten. Med anledning av en föräldraledighet söker vi nu en vikarierande Controller till ekonomienheten!

Ekonomienheten består av tre controllers som har det övergripande ansvaret för att driva och utveckla arbetet vad gäller strategisk verksamhetsstyrning, genom budget/verksamhetsplan, prognoser, ersättningsmodeller, uppföljning och analys.

Ditt uppdrag
I tjänsten ingår att vara controller åt de två avdelningarna på förvaltningen som arbetar som stödfunktioner samt åt trafikdirektörens stab. Du kommer genom detta ansvar vara kontaktperson för chefer och stötta dem i deras arbete med ekonomiuppföljning genom tät dialog och ett serviceinriktat förhållningssätt. Du kommer även att driva processen med internkontroll samt hålla i det kontinuerliga arbetet med bokslutet.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår:

  • Rapportering till Regionkontoret
  • Månadsvisa analyser och framtagande av resultatrapporter
  • Budget och prognos

Du kommer även arbeta i nära samarbete med förvaltningens två andra controllers för att tillsammans utveckla och driva vårt ekonomiarbete framåt, samt en avdelning som tillsammans jobbar för interna processer med hög kvalitet.

På förvaltningen jobbar vi aktivt med bemötandefrågor och vi värnar om den varma och öppna stämningen på arbetsplatsen. Vi värdesätter teamet och ett gott samarbete där alla medarbetare jobbar för ömsesidig framgång.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är högskoleekonom med några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Du har goda kunskaper inom excel och även övriga officepaketet. Det är meriterande med kunskap i Agresso.

Din kompetens
Som person är du strukturerad och initiativtagande, du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samtidigt som du driver egna processer, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är serviceinriktad när du stöttar cheferna och verksamheten och du har en specialistkunskap som du förmedlar genom ett pedagogiskt förhållningssätt.

I teamet och på avdelningen bidrar du till ett gott samarbete och öppen stämning genom att vara lyhörd och kommunikativ.

Tjänsten är ett vikariat på heltid under drygt ett år. Tillträde enligt överenskommelse, gärna under våren.

Vi erbjuder
Vårt moderna kontor ligger mitt i centrala Uppsala, i direkt anslutning till Uppsala resecentrum.

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra. Så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag. Vi vill också erbjuda våra medarbetare en flexibel arbetsplats. Därför ger vi dig möjligheten att välja mellan flextid eller förtroendetid, och möjlighet till att arbeta hemifrån.

I vårt kollektivavtal ingår bl.a. förmåner som:

  • Tjänstepension
  • Ett starkt försäkringsskydd
  • Extra semesterdagar till dig över 40 år
  • Tillägg vid föräldraledighet och sjukskrivning
  • m.m

Välkommen till oss!

Vill du veta mer?
Administrativ chef/HR-chef Sofia Reinholdsson, 018-611 19 73
För SACO Åsa Viklund, 018-611 19 63
För Vision Johan Damström, 018-611 19 76

Besök vår företagssida på LinkedIn för att se hur det är att jobba hos oss!
LinkedIn - Trafik och samhälle

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare

Ansök till jobbet som Trafik och samhälle söker en Controller, ref nr KTF06/2019