Grupp och kulturresor för regiontrafiken

Gruppresor
Grupper på minst 20 personer kan boka en biljett för hela gruppen som betalas via faktura som skickas i efterhand. Vid gruppresor gäller följande rabatter:

  • 10-19 personer får det billigaste priset genom att ladda reskassa på ett UL-kort
  • 20 personer eller fler får 50% rabatt på förköpspriset på enkelbiljetter

Förskolor och förskoleklasser
Förskolor och förskoleklasser bokar inte gruppresor via oss utan använder sig av UL:s ordinarie biljettsortiment, då obegränsat antal barn under 7 år reser gratis med betalande vuxen. Det billigaste alternativet är då att betala med reskassa för de vuxna i gruppen eller för eventuella barn över sju år. Reskassa kan ni ladda på ett UL-kort hos alla våra ombud eller beställa mot faktura under denna länk: 

Beställ UL-kort med reskassa

Kulturresor
För grundskolor och 6-årsverksamhet och fritidsverksamhet i Uppsala län finns även möjlighet att boka en kulturresa. Mer information om kriterier och resmål finns på Landstingets hemsida. I bokningen väljer ni då Kulturresa och anger vad ni ska besöka som resmål.

Viktigt att veta:

  • Resan ska göras i mån av plats i den ordinarie linjetrafiken, ca kl 9:00-15:00 alla vardagar (ej under rusningstrafik)
  • Viktigt att bokningen blir korrekt då vi inte har möjlighet att göra om en bokning.
  • Bokningen av en gruppresa eller kulturresa måste göras senast fem arbetsdagar före avresa.
  • Gruppresebiljetten ska alltid medtas på resan.

Hur gör man för att boka?
För att boka en gruppresa fyller ni i formuläret nedan. När bokningen tagits emot av UL görs en bedömning om resan är möjlig på den aktuella turen och därefter kontaktar vi er för att bekräfta om bokningen är godkänd eller inte. När allt är klart skickar vi ut gruppbiljetten till er om ni inte har vägarna förbi UL Center på Uppsala centralstation och hämtar biljetten över disk.

Kontakta UL Kundtjänst på 0771-14 14 14 för mer information. Observera att bokningar inte kan göras över telefon.

Gör en gruppresebokning här